اخذ تابعیت آلمان از طریق ازدواج

اخذ تابعیت آلمان از طریق ازدواج چیست؟اخذ تابعیت آلمان از طریق ازدواج از چه شرایطی برخوردار است؟آیا امکان اخذ تابعیت آلمان از طریق ازدواج را دارید؟چه اطلاعاتی برای اخذ تابعیت آلمان از طریق ازدواج لازم دارید؟مدارک مورد نیاز برای اخذ تابعیت آلمان از طریق ازدواج چه مواردی می باشد؟هزینه برای اخذ تابعیت آلمان از طریق ازدواج به چه میزان است؟ آیا قصد مهاجرت به  کشور آلمان را دارید آیا در انتخاب کشوری که با معیارهای شما تناسب داشته باشد تردید دارید؟آیا می دانید کشور آلمان با حقوقی که به شهروندان خود قائل است می تواند مقصد مناسبی برای شما باشد؟آیا می دانید اگر با یک تبعه ی آلمانی ازدواج کنید اقامت آلمان و تابعیت آن را بدست می آورید؟

برای آشنایی بیشتر با قوانین  ، معیارها و اصول اجتماعی کشور آلمان و دیگر کشورها ،شما نیاز به یک متخصص در زمینه ی مهاجرت دارید که با مراجعه به سایت با موسسه ی مهاجرتی MIE می توانید یک انتخاب  آگاهانه داشته باشید .

آلمان کشوری است با نظام سیاسی جمهموری فدرال دمکراتیک پارلمانی  و دارای ۱۶ ایالت و یکی از صنعتی ترین و ثروتمند ترین کشور اتحادیه ی اروپاست . مهمترین شهرهای آلمان  برلینهامبورگفرانکفورتمونیخ می باشد.

 

دمکراتیک به این معنی که همه ی افراد جامعه حق دارنداز طریق انجمن های صنفی ، احزاب و اتحادیه ها در مسائل سیاسی مشارکت کنند قانون اساسی آلمان grund gesets نام دارد که در بردارنده ی اصول مهمی  مانند آزادی بیان .

حق کرامت انسانی – برابری حقوق – آزادی اجتماعات – آزادی شغل ومهمتر از همه آزادی دین است  به این معنا که هر کس مجاز است دین خود را آزادانه انتخاب و به دین خود عمل کند حتی در بعضی از مدارس آلمان درس تعلیمات دینی مسیحی -ارتدکس – یهودی و اسلامی تدریس می شود واین شرایط بیش از پیش باعث جذب مردم دیگر کشورها برای مهاجرت به آلمان می شود .

 

اقامت در آلمان

قوانین اقامتی  آلمان، اقامت را به دو گروه تقسیم نموده است. گروه اول اقامت موقت یا محدود یا گذرا که شامل قوانین اقامت برای تحصیل دانشگاهی، آموزش زبان آلمانی و آموزش مدرسه‌ای، اقامت غیر دائم برای آموزش حرفه‌ای و شغلی، اقامت برای کار، اقامت برای پژوهش و تحقیق، اقامت برای کار آزاد و …….که  هیچ کدام از آنها منجر به اقامت دائم نخواهد گردید، وچون از موضوع بحث تابعیت خارج است از توضیح بیشتر درمورد  آن خود داری می شود

دسته دوم اقامت دائم : به اشخاصی  تعلق می گیرد که پنج سال کامل دارای اقامت غیر دائم بوده، هزینه زندگی خود را از راه کار خود تامین ‌نموده و زبان آلمانی را در سطح B1  بداند ، کسی که تقاضای دریافت تابعیت کشور آلمان را دارد، باید این کشور را به عنوان یک کشور دموکرات آزاد بپذیرد و به اصول و مبانی آن احترام و به قانون اساسی آلمان پایبند باشد و حق ندارد فعالیتی انجام دهد که  بر ضد منافع کشور آلمان تمام شود. سوابق شخص در موارد فوق از نهاد حراست از قانون اساسی استعلام می‌شوند. شخصی که تقاضای دریافت تابعیت ‌آلمان  را دارد باید تابعیت قبلی خود را واگذار نماید.

تابعیت : کسب تابعیت آلمان راههایی متعددی دارد که یکی از این راهها ازدواج با یکی از اتباع آلمان میباشد 

 شرایط تابعیت آلمان : شخصی که می خواهد تابعیت آلمان را داشته باشد باید دارای شرایطی باشد  

۱ . گذراندن آزمون تابعیت (دولت آلمان برای افرادی که متقاضی تابعیت این کشور هستند آزمونی برگزار می کند که سوالات آن در باره              ی تاریخ و ارزشهای آلمان می باشد برای قبولی دراین آزمون متقاضی باید حداقل نصف سوالات را  پاسخ صحیح  دهد و نیز برخی از              سوالات درباره سیاستها ی آلمان و برخی مربوط به مسئولیتهای اجتماعی و فرهنگ این کشور است مثال نظر شما در باره ی آلمان چیست – نظر شما در باره ی همجنس گرایی چیست و یا اینکه آیا به دختر خود اجازه ی داشتن دوست پسر را می دهی و …. )     این آزمون مسلمانان را برای اخذ تابعیت آلمان با مشکل روبرو می کند .

۲ اقامت درآلمان بطور قانونی به مدت ۸ سال  موارد استثنا هم وجود دارد ( ۷ سال برای کسی که کورس پیشنهادی از طرف دولت           دریافت می کنند – ۶ سال برای کسانی که  دارای مدرک عالیرتبه  و استعدادی برتر  باشند و ….)

۳ . توانایی تامین مخارج خود و خانواده ی خود را بدون استفاده از مزایای رفاهی  و بیکاری از طرف دولت  داشته باشد

  1. هیجگونه محکومیت کیفری نداشته باشد.
  2. مهارتهای شفاهی وکتبی زبان آلمانی در سطح B1 را کسب کرده باشد.
  3. تابعیت قبلی خود را ترک کرده باشد . دو تابعیتی در کشور آلمان پذیرفته نیست.
  4.  متعهد به قانون اساسی آلمان باشد.

 

 هر شخصی که با یک تبعه آلمانی ازدواج کند می تواند تابعیت آلمان را اخذ کند.

اگر دو فرد مقیم آلمان  قصد اخذ تابعیت از طریق ازدواج را داشته باشند ( برای اینکه بعد از اقامت مدت ۸ سال باید دوره انتظار برای اخذ تابعیت سپری شود و اشخاصی که می خواهند این دوران را کاهش داده و زودتر به تابعیت آلمان در آیند ازدواج بهترین گزینه است توضیح آن در ادامه خواهد آمد )  این اشخاص باید قصد خود را به اداره ی ثبت اسناد محل سکونت خود اعلام کنند  .

مدارک مورد نیاز که به زبان آلمانی ترجمه شده باشد را برای گواهی صحت  به این اداره ارائه دهند ( مدارک مورد نیاز : کارت شناسایی – گذرنامه که نشان دهد.

بطور قانونی در خاک آلمان اقامت دارند – آدرس محل سکونت خود در آلمان و …)   بعد از دو سال از زمان ازدواج به شرطی که اشخاص سه سال قبل از ازدواج مقیم آلمان بوده باشند درخواست تابعیت آنها پذیرفته شده و به آنها تابعیت داده خواهد شد  در این پروسه مدت زمان انتظار از ۸ سال به ۵ سال کاهش می یابد

شخصی که در خارج از کشور آلمان باشد و با یکی از اتباع آلمانی ازدواج کند  شخص تبعه ی آلمان باید  اثبات کند که دارای درآمد کافی برای تامین زندگی خود  و همسرش می باشد .

برای تامین هزینه های خود نیازی به کمک های دولتی ندارد و شخص متقاضی ازدواج  با تبعه ی آلمان باید زبان آلمانی را در سطح A1  فرا گرفته باشد پس از ازدواج متقاضی دریافت ویزا به سفارت آلمان در داخل کشور خود مراجعه نموده و مدارک ثبت ازدواج و تقاضای خود را برای دریافت ویزای ازدواج ارائه نماید پس از بررسی مدارک در صورتی که صحت مدارک مورد تائید قرار گیرد  و مدارک شغلی و درآمدی شخص آلمانی نیز کفایت نماید ویزای ازدواج صادر می شود .

شخص با دریافت ویزای ازدواج میتواند وارد خاک آلمان شده و در این کشور اقامت داشته باشد در این نوع ویزای ازدواج ( ازدواج با تبعه ی آلمان زمان انتظار برای دریافت تابعیت ۳ سال می باشد  بعد از سه سال اقامت در آلمان به تابعیت این کشور دست می یابد .

توجه : اقامت از طریق  ازدواج هیچ ارتباطی  با  جنسیت ندارد  برعکس قانون مدنی ایران که ازدواج اتباع بیگانه  با زن ایرانی  به اخذ تابعیت  این اشخاص منجر نمی شود در آلمان فرقی نمی کند که یک مرد خارجی با یک زن تبعه ی آلمان ازدواج کند یا بر عکس یک زن خارجی با مرد تبعه ی آلمان ازدواج کند  قطعا به اخذ تابعیت آلمان توسط این افراد منجر خواهد شد و از مزایای این نوع اقامت میتوان به این نکته اشاره کرد که شخص اجازه کارتمام وقت خواهد  داشت و تمام قوانینی که شامل افرادی که تابعیت حوزه شینگن را دارند برای آنها نیز صادق است .

 

نکته مهم این است که برای اخذ تابعیت از طریق ازدواج با فردی که تابعیت آلمان رادارد باید شما هم حتما درخواست تابعیت بدهید البته تا زمان مورد نظر سپری نشود  به شما تابعیت داده نخواهد شد ولی برای  اخذ تابعیت  از طریق ازدواج حتما باید درخواست تابعیت داد .

بطور کلی برای اینکه شخص تابعیت کشور آلمان را کسب کند باید در آلمان به مدت ۸ سال اقامت داشته باشد که به این مدت دوره ی انتظار اخذ تابعیت گفته می شود  این دوره در شرایط مختلف قابل تغییر است مثال برای اشخاصی که از طریق ویزای ازدواج وارد خاک آلمان شده باشند و با یکی از اتباع آلمانی ازدواج کرده باشند اگر سه سال از زمان ازدواجشان گذشته باشد به تابعیت کشور آلمان دست خواهند یافت و افرادی که با یکی از افرادی که مقیم آلمان باشد ازدواج کرده باشد اگر دوسال از ازدواجشان گذشته باشد به شرطی که  شخص مقیم آلمان سه سال قبل از ازدواج در خاک آلمان اقامت داشته باشد که کلا ۵ سال می شود . هردو به تابعیت آلمان دست پیدا می کنند

برای دستیابی به اطلاعات صحیح تر و کاملتر به سایت موسسه مشاوره ای و مهاجرتی MIE مراجعه نمایید.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *